Tez Önerisi Nasıl Hazırlanır?

Çalışma Planı

Çalışma Planı

Burada, tezin hazırlanması için gereken zaman, safhalar ve bu safhalar için belirlenen tahminî süreler ayrıntılı olarak gösterilir. Yani, kaynak araştırması, veri toplama, uygulama, değerlendirme ve yazma gibi aşamaların her birine ne kadar zaman ayrılacağı ve bunlara ait tahmini tarihler yazılır. Zamanlamada Enstitü Yönergesinde belirtilen normal süre esas alınır.

Örnek:

2001 yılının Temmuz-Ağustos ayları içinde kaynaklar toplanacak ve görsel çalışmalar (grafik, resim, …) belirlenecek. Eylül ayının ilk yarısı Giriş bölümü, ikinci yarısı ise birinci bölüm hazırlanacak. Ekim ayı boyunca ikinci ve üçüncü bölümler hazırlanacak. Kasım’da dördüncü bölüm hazırlanacak ve ihtiyaca göre röportajlar yapılacak. Aralık’ta sonuç bölümü üzerinde çalışılacak. Aralık’ın ikinci haftasında ve Ocak ayında derleme, kontrol ve ek çalışmalar yapılarak teslim edilecek. Konuların sıkışıklığına ve röportaj gibi ek araştırmalarla ilgili sorunlara yönelik on beş gün ile üç hafta arasında bir sarkma bu zaman diliminin içine dâhil edilmiştir. Sonuçta bütün çalışma 2001-2002 ders yılının Güz Dönemi sonunda bitirilerek teslim edilecektir.

Kaynakça

Araştırmanın dayanacağı kaynaklar bu bölümde verilir. Kaynakça bölümü araştırmanın ilerleyen aşamalarında geliştirilebilir. Ancak kaynakçanın “bilimsel”, “güncel” ve “birincil” kaynaklara dayalı olarak hazırlanmasına özen gösterilmelidir.

Ekler

Çizelge, fotoğraf, harita-kroki, anket, kavram açıklamaları gibi gerekli görülen bilgi ve belgeler tez projesinin ekleri olarak sunulabilir.

You may also like...

Bir yanıt yazın