Yeni Başlayanlar İçin SEO

Anahtar Kelimeler (Keywords)

Anahtar Kelimeler (Keywords)

Anahtar kelimeler sitenizin içeriğini hakkında arama motorlarına ve dolayısı ile hedef ziyaretçi kitlesine fikir veren kelimelerdir. Yani sizin sitenizin özetidirler…

Doğru anahtar kelime nasıl seçilir? Doğru anahtar kelime seçmenin en kolay ve sağlam yolu bununla ilgili hizmet veren sitelerden kelime yoğunluğunuzu ölçtürmenizdir. Lütfen bu konu ile analiz yapmaktan çekinmeyin yani kendi hislerinize güvenerek anahtar kelime seçimi yaparsanız yanılgıya düşersiniz. Örnek olarak kitaplar ile ilgili bir site hazırlamıştım. Bu sitede sadece kitap özetleri bulunuyordu. Kitap özetlerinden başka bir şey bulunmayan bu siteme kitap, özet ve benzeri bir çok anahtar kelime seçtim fakat sonuç hüsrandı. En sonunda anahtar kelimelerin analizlerini yaptım ve büyük bir şok yaşadım. Sitede kullanılan kelimeler arasında kitap ve özet çok aşağı sıralarda yer alıyordu. Evet problem belirlendiğine göre çözümü kolaydı. Hemen gerekli sayfalara o sayfalarda en çok kullanılan kelimeleri yerleştirdim ve tekrar analiz ettirdiğimde bu sefer gerçekten de sonuç iyiydi…

Kiminiz neden doğru anahtar kelime seçimi bu kadar önemli diyeceksiniz. Yine günlük hayata dönelim. Televizyonda reklamları izliyorsunuz. Muhteşem bir kitap mağazası açılmış ve büyük indirim var. Siz ertesi gün vakit kaybetmeden mağazanın yolunu tutuyorsunuz ve bir bakıyorsunuz ki karşınızda bir manav hem de öyle kocaman da değil! Evet çok absürt bir örnek oldu yalnız inanın bana internette daha saçmalarına bile rastlamak mümkün.

Hal böyle olunca arama motorları da buna önlem amaçlı içerikle uyuşmayan anahtar kelimeleri kullanan siteleri pek sevmiyor ve yükselmesine pek de olanak tanımıyor. Yani sizin anahtar kelimenizde yumurta yazıyorsa arama motorları sitenize uğradığında orada yumurta görmek isterler. Eğer bulamazlarsa hayal kırıklığı yaşarlar ve inanın size de yaşatırlar.

Bu noktada tedbirli olmalıyız. İçeriğinizi yazarken ağırlık oluşturan gereksiz kelimelerden kaçının ve sitenizi ne üzerine inşa etmek istiyorsanız ziyaretçiyi çok rahatsız etmeyecek şekilde ilgili kelimeleri daha fazla kullanmaya özen gösteriniz. Sitenizi yazdıktan sonra keyword analiz eden siteleri kullanarak hangi kelimelerin yoğunlukta olduğunu ölçün ve o kelimeleri keyword yani anahtar kelime olarak kullanın.

Sizlere bu hizmeti veren ve kitaptaki kullanmanızı tavsiye ettiğimiz hizmetleri kullanacağınız sitelerin adreslerini kitabın sonunda başlıklar halinde kaynakçada yer vereceğiz.

Unutmayın anahtar kelimeler sizin hangi kelimede internet star olacağınızı belirler…

You may also like...

Bir yanıt yazın