Türk Telekom’un Özelleştirilmesi – Bir Talan’ın Hikayesi

V.F - Özelleşme Türk Telekom'a Siyasi Müdaheleyi Sona Erdirmedi

V.F – Özelleşme Türk Telekom’a Siyasi Müdaheleyi Sona Erdirmedi

Türk Telekom çalışanları içerisinde, Türk Telekom’un özelleştirilmesini iyi niyetle savunan küçümsenmeyecek sayıda personel vardı. Siyasetle ilgilenmediği, her hangi bir siyasi gruba angaje olmadığı veya mensup oldukları siyasi görüş iktidar olmadığı için, siyasi iktidarlar tarafından değerlendirilmemiş, vasıflı, çalışkan ve yetenekli bir kısım personel özelleştirmeyişiddetle savunuyordu. Türk Telekom özelleşince, unvan yükselmelerinde, atamalarda tek ölçüt çalışkanlık, bilgi ve başarı olacaktı. Dolayısıyla, bugüne kadar hakları çiğnenenler de değerlendirilecekti. Ama Türk Telekom özelleşince, en fazla hayal kırıklığına bu arkadaşlarımız uğradı.

Türk Telekom’u yakından takip edenler biliyorlar ki, Türk Telekom’da hiçbir dönemde siyaset, özelleştikten sonraki dönem kadar etkin olmadı.

Türk Telekom özelleştikten sonra da, yönetim AKP döneminde atanan bürokratlarla çalışmayı tercih (?) etti. Genel Müdürlük merkez teşkilatında, AKP döneminde atanmakla birlikte, AKP zihniyeti ile alakası olmayan, Genel Müdür M.Ekinalan’ın özel sektörden çalışma arkadaşı oldukları için atanan iki daire başkanı İFP olarak DPB’na bildirildi.

Belirli dini gruplara yakın olanlar, Bölge ve İl Müdürlüklerine atandı. İşe alımlarda, unvan yükselmelerinde, siyasilerin referansları en önemli değerlendirme kıstası olmaya devam etti.

Türk Telekom ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ilişkisi hep dikkat çekici düzeyde kaldı. Türk Telekom BİNALİ YILDIRIM adını taşıyan üç okul yaptırdı.(1- Erzincan’ın İliç İlçesinde; Türk Telekom Binali YILDIRIM Meslek Yüksek Okulu 2) Osmaniye’nin Sumbas İlçesinde; Türk Telekom Binali YILDIRIM Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 3) Erzincan Merkez’de; Türk Telekom Binali YILDIRIM İlköğretim Okulu)

TBMM’de Türk Telekom’a ait 06 AY 8245 ve 06 BE 4312 plakalı 2 adet Audi A8, 06 AT 8702 plakalı 1 adet Mercedes Vito, 06 BA 9499 plakalı bir Volvo’nun Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, 06 AR 3750 plakalı bir Honda Accord marka arabanın da Yıldırım’ın eşine tahsis edilip edilmediği soruldu. Ama bu sorulara cevap alınamadı.

Türk Telekom Genel Müdürlüğüne getirilen Gökhan Bozkurt’un Ali Babacan’ın, Adana Bölge Müdürü’nün de Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yakın akrabası olması, Türk Telekom’daki atamalardaki siyasetin rolü konusu tartışılırken ileri sürülen argümanlar oldu.

You may also like...

Bir yanıt yazın