Türk Telekom’un Özelleştirilmesi – Bir Talan’ın Hikayesi

Takdim

Takdim

Derneğimizin hazırladığı, 2006 yılı öncesi Türk Telekom’da çalışan personelin Özelleştirme sonrası karşılaştığı sorunların dile getirildiği “TÜRK TELEKOM ÖZELLEŞTİRMESİNİN ÇALIŞANLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ” konulu ilk rapor oldukça ses getirdi. Raporu Takdim ettiğimiz Siyasi Parti Yetkilileri, Sektör Temsilcileri ve Bazı Gazeteciler benzer bir çalışmayı TÜRK TELEKOM ÖZELLEŞTİRİLMESİ VE SONUÇLARI konusunda da yapmamızın uygun olacağını dile getirdiler… Aynı doğrultudaki talepler üyelerimizden de geliyordu. Ayrıca bu konuda hiç derli toplu bir çalışma yapılmamıştı.

İlk raporu hazırlayan komisyonun başkanlığını yürüten arkadaşımız Fazlı KÖKSAL’ın “Telekomünikasyon Tarihi ve Türk Telekomun Özelleştirilmesi” konusunda hazırladığı kitabı bitirmek üzere olduğunu bildiğimizden, Ondan, TÜRK TELEKOM ÖZELLEŞTİRİLMESİ VE SONUÇLARI konusunda bir rapor hazırlamasını talep ettik. Böylece elinizdeki rapor hazırlandı. Fazlı KÖKSAL’ın yakında çıkacak kitabının üçüncü bölümünün bir özeti olan bu raporun çok ses getireceğine inanıyoruz.

Bu raporda, Türk Telekom özelleştirmesinin bugüne kadar pek dile getirilmemiş gerçeklerini göreceğinize, Türk Telekom doğru bir şekilde mi özelleştirildi? Türk Telekom özelleşmesinin sonuçları ne oldu? Türk Telekom’un özelleştirilmesi Türkiye’nin çıkarına mı oldu? Sorularına cevap bulacağınıza; raporu okurken; “Bu kadar da olur mu” diye şaşıracağınıza, “Bu özelleştirme değil; TALAN” diyeceğinize inanıyoruz.

TELEKOMCULAR DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU ADINA
Zafer TEKBUDAK
Başkan

Necatibey Caddesi Nu: 12/3 SIHHIYE / ANKARA
Tel: 0312 232 66 66 Fax: 0312 232 66 67
http://www.telekomculardernegi.org.tr

You may also like...

Bir yanıt yazın